Esittely

GREX MUSICUS

Grex on jotain muuta kuin kuorolta odottaisit. Grex Musicus muodostuu ammattimaisista, muuntautumiskykyisistä ja persoonallisista laulajista, joita johtaa legendaarinen Marjukka Riihimäki. Jokainen ääni muodostaa yhdessä jotain suurempaa. Kuoron monipuolisuus kuuluu ohjelmistossa – Grex taipuu isoihin seminaareihin, häistä muistotilaisuuksiin, tai vaikkapa firmasi markkinointitarkoituksiin.

Viime vuosina Grex on esiintynyt muun muassa monacolaisessa katedraalissa, Lahden Mäkimontussa, Presidentinlinnassa, Olympiastadionilla, Nizzan kaduilla ja argentiinalaisella soutuklubilla.

Vuonna 1991 perustetulla Grexillä on intohimo paitsi laulamiseen ja korkeatasoiseen musiikkiin myös mieleenpainuviin esiintymisiin ja ennen kaikkea yleisön koskettamiseen.

Grex Musicus – tunne, jonka kuulet.

MARJUKKA RIIHIMÄKI

Marjukka Riihimäki valmistui musiikinopettajaksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1972. Vuosina 1982–2012 hän toimi Sibelius-lukiossa kuoronjohtajana.

Vuonna 1991 Marjukka perusti Grex Musicus -kamarikuoron. Hän on luonut Grex Musicuksesta tyyliltään ja soinniltaan erottuvan ryhmän, joka esiintyessään reagoi johtajansa säteilyyn ja saa kiitosta musiikin tekemisen innostaan.

Grex Musicus on matkannut Marjukan johtamana ympäri maailmaa, esimerkiksi Latviaan, Etelä-Afrikkaan ja Kuubaan, ja kokenut matkoillaan unohtumattomia musiikkielämyksiä. Viimeisimpänä Grex Musicus kävi matkalla Ranskassa ja Monacossa joulukuussa 2019.

Marjukka Riihimäki johtaa Grex Musicuksen lisäksi Philomelaa ja asumispalvelukeskus Wilhelmiinan Laulusta voimaa -kuoroa.

Marjukka Riihimäki on ainoa kuoronjohtaja, joka on voittanut kansainvälisen Tampereen Sävel -kuorokatselmuksen Grand Prix -palkinnon kaksi kertaa, vuonna 2001 Philomelan ja vuonna 2005 Grex Musicuksen kanssa. Marjukka Riihimäelle myönnettiin musiikkineuvoksen arvo vuonna 2009. Hänet valittiin Vuoden Kuoronjohtajaksi vuonna 2006, minkä lisäksi hänelle on myönnetty mm. Kalevalaseuran Kekrinpäivän tunnustuspalkinto (2005), Klemetti-palkinto ja Suomen Kulttuurirahaston palkinto (1994).

Joulukonsertti Monacon
Saint-Charles Churchissa.

Grexillä oli kunnia päästä konsertoimaan Monacon fillharmonikoiden kanssa Saint-Charles Churchin uskomattomaan akustiikkaan.

Cheek - Valot Sammuu

Grex vie välillä mitä erikoisimmille areenoille. Esiinnyimme syksyllä 2018 Cheekin uran päätöskonsertissa Lahden Mäkimontussa.

Burviba

Grex Musicus piti lähtökonsertin tulevalle kilpailumatkalle Latviaan syksyllä 2017. Burviba järjestettiin Suomenlinnan kirkossa. Mukana oli myös G-Rex -katutaidekollektiivin Julia Sand.

International Baltic Sea Choir Competition

Latviassa Grex vietti neljä päivää International Baltic Sea Choir Competition -kilpailussa, jossa kuoro sijoittui kuudenneksi. Grex sai kiitosta erityisesti ihon alla tuntuvasta esiintymisestä, läsnäolosta ja herkkyydestä.

Matka oli ensimmäinen Grex-matka sitten vuoden 2012. Kilpailuissa Grex kävi edellisen kerran vuonna 2006. Latviasta jäi käteen paitsi entisestään vahvistunut yhteishenki, myös tunne yhteisestä tavoitteesta. Haluamme jatkossakin keskittyä siihen, mikä meidät erottaa muista tasokkaista kuoroista: yleisön koskettamiseen ja läsnäoloon.

Ennio Morricone The 60 Years of Music Tour – Live in Helsinki

Grex Musicus sai mahdollisuuden esiintyä Oskar-palkitun elokuvasäveltäjä Ennio Morriconen kanssa syksyllä 2016 Helsingin Hartwall-areenalla.

Cheek Helsingin Olympiastadionilla

Cheek järjesti syksyllä 2014 konsertin Helsingin Olympiastadionilla. Grex Musicus pääsi yhdessä Sami Saaren kanssa fiittaamaan kappaleeseen Kyyneleet.

GØTA

Tämä Grexin ensimmäinen musiikkivideo on kuvattu Suomenlinnan kauniissa maisemissa elokuussa 2013.

säv. Peder Karlsson
Musiikkivideon toteutus: Luomustudio Productions
Ohjaaja: Lauri Koivusalo
Tuottajat: Joonas Keronen, Lauri Halavaara

MERI

Grexin toinen musiikkivideo Meri on kuvattu toukokuussa 2014.

säv. Virpi Eroma
san. V.A. Koskenniemi
soolo: Hanna Ollikainen
Musiikkivideon toteutus: Luomustudio Productions
Ohjaaja: Juuso Virtanen
Tuottaja: Taneli Kainulainen

Erityiset kiitokset:
Marimekko
Hannu ja Marja Ollikainen
Ella Sytelä
Sininen Kahvila,
Cafe Piritta,
Miina Sillanpään Säätiö – Asumispalvelukeskus Wilhelmiina,
Ritva Salmenkivi