Etusivu

Tunne, jonka kuulet

Grex Musicus palaa Sibelius-lukiolle!

Tervetuloa viettämään toukokuista iltaa Grexin kanssa!

Grex Musicus – Aina on rakkaudella kuratoitu kokonaisuus, jossa kuullaan Grexin ikisuosikkeja sekä kuoron ohjelmiston uudempia helmiä.

Meillä on ilo tuoda Aina juuri Sibelius-lukiolle, josta kaikki sai alkunsa noin 30 vuotta sitten Marjukan toimiessa koulun kuoronjohtajana sekä musiikinopettajana. Taikaverkon ensimmäiset silmukat taidettiin punoa jo tuolloin…

 

Grex Musicus – Aina 

19.5.2022 klo 19

Sibelius-lukio, Liisankatu 13, 00170 Helsinki

Liput 30/15€, osta omasi täältä!

Grexin taiteellisen johtajan haku on avattu!

Haluaisitko johtaa yhtä Suomen tasokkaimmista sekakuoroista, jonka musiikillinen ilmaisu kohtaa kuulijan ainutlaatuisella tavalla? Haluaisitko johtaa kuoroa, jonka kanssa pääset kehittymään ja joka on tasokas kansainväliselläkin mittapuulla?

Nykyisen perustajajohtajamme lopettaessa etsimme uutta taiteellista johtajaa toimimaan kuoromme johtajana. Haku on auki 7.3.2022 asti.

Kiinnostuitko tehtävästä? Haluaisimme kuulla sinusta! Lisätiedot ja hakuohjeet löydät täältä.

Tervetuloa Grexin jouluun 2021!

Piristä pimeää vuodenaikaa konserttilipuilla! 

Grexin tunnelmallisia joulukonsertteja on kaikkien onneksi tänä vuonna kaksi kappaletta. Laulu soi lauantaina 18.12. klo 15 ja 18 Mikael Agricolan kirkossa Helsingissä.

Linkki lippukauppaan ja lisätietoja täällä.

Grexin jouluterveisiin parin vuoden takaa pääset täältä.

 

Lämpimästi tervetuloa!

30-vuotias Grex mediassa

Kotimaista mediaa on kiinnostanut Grexin juhlavuosi.

Kuoro ja johtajansa Marjukka Riihimäki ovat olleet muun muassa Sulasolin, Seuran ja Hufvudstadsbladetin numeroissa.

Täältä pääset Sulasolin artikkeliin,

täältä Seuran näköispainokseen, josta Marjukan haastattelu löytyy nimellä Taikaverkon kutoja (maksumuurin takana),

ja HBL:n artikkeliin, joka on myös maksumuurin takana.

Jenni Haukio Grexin 30-vuotisjuhlavuoden suojelijaksi

Grex Musicus ilolla ja ylpeydellä ilmoittaa, että tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio toimii Grexin 30-vuotisjuhlavuoden suojelijana.

Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia

Juhlakonsertin liput myynnissä!

Tervetuloa Kultsalle juhlimaan 30-vuotiasta Grexiä.

Lisätietoja täällä.

 

Matkalla

Grex Musicus

La 23.10.2021 klo 18.00

Helsingin Kulttuuritalo

Postikortteja vuosien varrelta

Grexin 30-vuotiselle taipaleelle on mahtunut monta ihanaa ja ikimuistoista konserttia sekä matkaa. Päätimme ilahduttaa rakasta kuoroyhteisöämme postikorteilla vuosien varrelta. Olitko sinä kenties mukana jollakin näistä seikkailuista?

Selaa postikortteja

Kiitos ja kumarrus kuorolaulun mesenaateille!

Käynnistimme vuoden 2020 lopussa yhteisörahoituskampanjan, jonka tavoitteena oli turvata Grexin syksyllä 2021 järjestettävä ikimuistoinen ja monipuolinen 30-vuotisjuhlakonsertti. Matkalla-konsertissa yleisöllä on mahdollisuus kuulla muun muassa neljä Grexille sävellettyä tilausteosta suomalaisilta huippuosaajilta.

Kampanjamme Mesenaatti.me-palvelun kanssa päättyi helmikuun lopussa. Siihen osallistui 70 mesenaattia yhteensä 4275 eurolla. Tämä on merkittävä apu juhlakonsertin järjestämisessä.

Haluamme kiittää teitä jokaisesta tykkäyksestä, vinkkauksesta ja postauksen jakamisesta sosiaalisessa mediassa, sillä ilman apuanne tämä ei olisi onnistunut. Olemme taas askeleen lähempänä unelmiemme mukaista juhlakonserttia ja toivomme näkevämme teidät Helsingin Kulttuuritalolla 23.10.2021.

Lämpimästi kiittäen

Grex Musicus

Grex Musicus

Grex on jotain muuta kuin kuorolta odottaisit. Grex Musicus muodostuu ammattimaisista, muuntautumiskykyisistä ja persoonallisista laulajista, joita johtaa legendaarinen Marjukka Riihimäki. Jokainen ääni muodostaa yhdessä jotain suurempaa. Kuoron monipuolisuus kuuluu ohjelmistossa – Grex taipuu isoihin seminaareihin, häihin ja muistotilaisuuksiin, tai vaikkapa firmasi markkinointitarkoituksiin.

Viime vuosina Grex on esiintynyt muun muassa monacolaisessa katedraalissa, Lahden Mäkimontussa, Presidentinlinnassa, Olympiastadionilla, Nizzan kaduilla ja argentiinalaisella soutuklubilla.

Vuonna 1991 perustetulla Grexillä on intohimo paitsi laulamiseen ja korkeatasoiseen musiikkiin, myös mieleenpainuviin esiintymisiin ja ennen kaikkea yleisön koskettamiseen.

Grex Musicus – tunne, jonka kuulet.

Tilaa meidät esiintymään

Sing Around The gloBe - Earth Song by Frank Ticheli (Virtual Choir)

Tänä keväänä Grexiläiset pääsivät maailmanympärysmatkalle, kun 167 laulajaa 21 kuorosta yhdistivät voimansa tuodakseen lämpöä, rakkautta ja rauhaa mullistuneeseen maailmaan.

”Despite the geographical distance that separates the choirs, 167 singers from a total of 21 award-winning choirs have joined together to perform Frank Ticheli’s ”Earth Song”, a song that prays for harmony and peace in times of darkness and conflict.”

Sing Around The gloBe – Earth Song by Frank Ticheli (Virtual Choir)

Grex Musicus palaa Sibelius-lukiolle!

Gøta

Tämä Grexin ensimmäinen musiikkivideo on kuvattu Suomenlinnan kauniissa maisemissa elokuussa 2013.

säv. Peder Karlsson
Musiikkivideon toteutus: Luomustudio Productions
Ohjaaja: Lauri Koivusalo
Tuottajat: Joonas Keronen, Lauri Halavaara