Medialle

Taiteellisen johtajan hakuaika on päättynyt

Grex Musicus kiittää hakemuksista ja mielenkiinnosta!

Haku on nyt sulkeutunut ja olemme edenneet taiteellisen johtajan rekrytoinnissa seuraavaan vaiheeseen.

GREX MUSICUS ETSII TAITEELLISTA JOHTAJAA - HAKU ON AUKI!

Haluaisitko johtaa yhtä Suomen tasokkaimmista sekakuoroista, jonka musiikillinen ilmaisu kohtaa kuulijan ainutlaatuisella tavalla? Haluaisitko johtaa kuoroa, jonka kanssa pääset kehittymään ja joka on tasokas kansainväliselläkin mittapuulla?

Grex Musicus muodostuu ammattimaisista, muuntautumiskykyisistä ja persoonallisista laulajista. Grexillä on hyvin vahva ja itsevarman rento identiteetti, joka rakentuu musiikillisesta taidosta ja vankasta yhteisöllisyydestä.

Nykyisen perustajajohtajamme lopettaessa etsimme uutta taiteellista johtajaa toimimaan kuoromme johtajana. Kuoronjohtajan tehtäviin kuuluu harjoittamisen ja konserttien johtamisen lisäksi taiteellisen suunnan näyttäminen, projektien johtaminen sekä hallituksen kokouksiin osallistuminen.

 

Minkälainen kuoro ja yhteisö olemme?

Laulajamme ovat taitavia, ennakkoluulottomia ja innostuneita kokeilemaan uusia ilmaisutapoja ja esiintymään yllättävissäkin paikoissa. Laulamme mielellämme vaihtelevaa ohjelmistoa ja haluamme jatkossakin toteuttaa monipuolisuuttamme erilaisten projektien, esitysten, sovituksien ja sävellysten kautta. Nykyinen perusohjelmistomme painottuu kevyempään kuoromusiikkiin ja lauluyhtyesovituksiin. Sointimme soveltuu erityisesti kevyen musiikin teoksiin, mutta taitavat laulajamme ovat muuntautumiskykyisiä ja tottuneita myös eri äänenmuodostustyyleihin tilanteesta riippuen.

Kulttuurissamme on vahvasti läsnä yhdessä tekemisen ilo, joka luo vahvan luottamussuhteen kuorolaisten välille. Sen ansiosta musiikin tekemisessä on läsnä vaivattomuuden riemua. Grexissä laulaa musiikin opiskelijoita ja musiikkia pitkään harrastaneita laulajia, jotka muodostavat tasokkaan, osaavan ja kunnianhimoisen kuoron. Treeneissämme keskitymme yhteisen soundin luomiseen sekä hiomme tai harjoitamme stemmoja. Vaalimme rentoa ja osallistavaa ilmapiiriä.

 

Minkälaista kuoronjohtajaa olemme etsimässä?

Toivomme, että työskentelet oman näkemyksesi ja persoonasi kautta ja hyödynnät Grexin ainutlaatuista kulttuuria visiosi tukena. Tulevalta kuoronjohtajaltamme toivomme molemminpuolista vuorovaikutusta, samanhenkisyyttä sekä vahvaa visiota kuoromme tulevaisuudesta, jotka koemme varsinaisia työkokemusvuosia merkittävämmäksi. Meille on tärkeää, että vaalit ja vaadit musiikillisessa ilmaisussa tunnetta, joka kohtaa kuulijan esityspaikasta ja tilanteesta riippumatta.

Luotamme johtajan vahvaan taiteelliseen näkemykseen sekä kunnioitamme johtajan tavoitteellista otetta. Haluamme jatkossakin ylläpitää kuorossamme demokraattisia toimintatapoja ja aktiivista kuoronjohtajan ja kuorolaisten välistä vuoropuhelua. Lisäksi meille on tärkeää, että kuorossa oleminen on iloa tuottava kokemus ja harjoitukset vedetään hyvällä fiiliksellä. Arvostamme johtajaa, joka pystyy hyödyntämään omat taiteelliset verkostonsa kuoron kehittymisen tueksi. 

Harjoittelemme torstaisin klo 18-21 Vanhan Kirkon seurakuntasalissa osoitteessa Bulevardi 16 B 2. krs. Syyskautemme alkaa elokuun alusta ja päättyy vuosittaiseen Grexin Joulu – konserttiin (yleensä joulukuun puolessa välissä). Kevätkautemme alkaa tammikuussa loppiaisen jälkeen ja päättyy toukokuun lopussa. Kuoronjohtajan palkkion määrittämisessä noudatamme kuoronjohtajaliiton suosituksia ja palkkio määräytyy tehtävään valittavan henkilön kokemuksen perusteella.

 

Kiinnostuitko? Nyt haluaisimme kuulla sinusta!

Lähetä itsestäsi max 5 minuutin videomuotoinen esittely, jossa kerrot:

– Lyhyesti itsestäsi

– Polustasi kuoronjohtajaksi

– Miksi haluat Grexin johtajaksi?

– Oletko kuullut Grexiä aiemmin, millainen kuoro Grex Musicus mielestäsi on?

– Millaisia projekteja ja konsertteja haluaisit Grexin kanssa toteuttaa?

 

Videon voit lähettää videotiedostona suoraan sähköpostiin tai vaihtoehtoisesti voit ladata tiedoston salaisena tiedostona YouTubeen ja liittää hakemukseesi suoran YouTube-linkin.

Esittelyvideon lisäksi toivoisimme sinun lähettävän avoimen hakemuksen, jossa kuvailet lyhyesti seuraavia asioita:

– Mitkä ovat vahvuutesi kuoronjohtajana?

– Kuvaile työskentelytapojasi kuoronjohtajana

– Kuvaile, millainen on hyvä kuoronjohtaja?

– Millä tavalla haluaisit viedä Grexiä eteenpäin kuorona?

 

Liitäthän vielä mukaan CV:n, jossa on kirjattu tehtävän kannalta merkittävä aiempi työkokemus, luottamustehtävät ja koulutus.

Jätäthän hakemuksesi 7.3.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen rekrytointi(at)grexmusicus.fi

 

Mitä hakuprosessi pitää sisällään?

Rekrytointiprosessia toteutetaan kuorolaisista koostuvan Rekryryhmän johdolla. Valitsemme hakemusten perusteella ehdokkaat henkilökohtaisiin haastatteluihin. Haastatteluiden jälkeen valitsemme soveltuvimmat ehdokkaat koejohtoihin koko kuoron kanssa. Koejohtojen ensisijainen tarkoitus on arvioida johtajan vuorovaikutusta kuoron kanssa ja sitä, miten kuoroa johdetaan instrumenttina. Koejohdot toteutetaan huhtikuun aikana kuoron normaalin harjoitusaikataulun mukaisesti. Kuorolaisilta kootaan koejohdoista kommentteja, jonka jälkeen rekryryhmä koostaa palautteen harjoituksesta. Lopullisen valinnan toteuttaa Rekryryhmä yhdessä kuorolaisista muodostuvan Grex Musicus ry:n hallituksen kanssa.

Tavoitteenamme on solmia sopimus uuden kuoronjohtajan kanssa 31.5.2022 mennessä. Tehtävä alkaa syyskuussa 2022 tai tarvittaessa sopimuksen mukaan.

 

Mikäli sinulla on kysyttävää tehtävästä, meistä kuorona tai rekrytointiprosessin kulusta, voit olla yhteydessä Rekryryhmän jäseniin (lueteltu alla) tai vetäjään Ira Kuivalaiseen, p. 0503583674 tai sähköpostilla rekrytointi@grexmusicus.fi.

 

Rekryryhmän muodostavat seuraavat kuorolaiset:

Marjukka Itäpelto

Aapo Wiksten

Elin Bergdal

Heikki Vallinoja

Aino Tikkanen

Aino Hannonen

Laura Hirsto

Ira Kuivalainen

 

Grex Musicus ry:n tietosuojadokumentit löydät täältä.

MARJUKKA RIIHIMÄKI LOPETTAA GREX MUSICUKSEN TAITEELLISENA JOHTAJANA

Grex Musicus haikeana ilmoittaa, että sen perustaja ja taiteellinen johtaja, musiikkineuvos Marjukka Riihimäki lopettaa Grex Musicuksessa syksyllä 2022.

 

Marjukka Riihimäki valmistui musiikinopettajaksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 1972. Vuosina 1982–2012 hän toimi Sibelius-lukiossa kuoronjohtajana. Vuonna 1991 Riihimäki perusti yhdessä vanhojen Sibelius-lukiolaisten kanssa Grex Musicus -kamarikuoron. Jo 30 vuotta Riihimäki on johtanut Grexiä rautaisella ja säteilevällä ammattitaidolla tuoden yhteen monipuolisia laulajia. Vuosien varrelle on mahtunut unohtumattomia konsertteja niin Suomessa kuin ympäri maailmaa. Kuoronjohtajana toimimisen lisäksi Riihimäki on työskennellyt musiikinopettajana sekä tuomarina kuorokilpailuissa. Marjukka Riihimäki on saanut tunnustusta kuoronjohtajan työstään erilaisten palkintojen sekä kunnianosoitusten myötä. 

“Haikein, mutta kiitollisin mielin päätän 30-vuotisen taipaleeni Grex Musicuksen johtajana. Nämä vuodet ovat olleet elämyksellisiä ja täynnä taikaa! Olemme yhdessä luoneet Suomen kuorokentälle instrumentin, joka heittäytyy innostuneesti ja ammattitaitoisesti erilaisiin projekteihin. Tunne, jonka kuulet, on kuorolaisten ideoima slogan. Se sanoo kaiken! Toivotan kuorolaisille runsaasti onnea ja menestystä myös tuleville vuosille! Grexillä tulee aina olemaan paikka sydämessäni!” – Marjukka Riihimäki

 

Grex Musicus kiittää Marjukkaa yli kolmestakymmenestä taianomaisesta vuodesta ja toivottaa kaikkea hyvää tulevaisuuteen.

Marjukka Riihimäki johtaa viimeisen Grexin joulu – joulukonserttinsa Helsingin Mikael Agricolan kirkossa 18.12.2021 klo 15 ja klo 18. Sen jälkeen Grex Musicusta on kuultavissa Riihimäen johdolla ainakin kevään 2022 konserteissa ja alkusyksyn kuoromusiikin kausikonsertissa.

Grex Musicus -kuoron uuden taiteellisen johtajan haku aukeaa keväällä 2022.

 

Grex Musicus ー Tunne, jonka kuulet.

Taiteellinen johtaja

Marjukka Riihimäki

marjukka.riihimaki@gmail.com

+358 40 1897025

 

Puheenjohtaja

Ilari Ali-Vehmas

pj@grexmusicus.fi

+358 40 5670728

Photo Bank

 • Grex Musicus 2021 / Kuva: Fredi Tammela View Original
 • Treenit Monacon Fillharmonikoiden kanssa Saint-Charles Churchissa 2019. View Original
 • Grex piti joulukonsertin Nizzassa Holy Trinity Churchissa joulukuussa 2019. View Original
 • Elokuvissa-konsertti Savoyssa 2019 tarjosi kuulijoille jotain uutta ja jotain tuttua elokuvamusiikin parissa. View Original
 • Elokuvissa-konsertin aluksi Savoyssa tarjolla oli popcornia ja kuohuviiniä. View Original
 • Vaasan kuorofestivaaleilla 2017 Grex Musicus oli yksi pääesiintyjistä. View Original
 • Grexin 25-vuotisjuhlakonsertti Lumo Musiikkitalossa. View Original
 • Lumo-konsertissa marraskuussa 2016 esitettiin Kaipaava kuoron ja virtuaalikuoron yhteisnumerona. View Original
 • Lumo 12.11.2016 Musiikkitalossa. View Original
 • Urbaani makoilukonsertti Rest toukokuussa 2016 Cirkossa. View Original
 • Urbaani makoilukonsertti Rest toukokuussa 2016 Cirkossa. View Original
 • Keväällä 2015 Grex piti loppuunmyydyn Tunne-konsertin Astoria-salissa. View Original
 • Grex goes Gospel Lähetyskirkossa maaliskuussa 2015. View Original
 • Grex goes Gospel -konsertti pidettiin Lähetyskirkossa maaliskuussa 2015. View Original
 • Cheekin Stadion-konsertti elokuussa 2014. View Original
 • Grex lauloi Senaatintorilla vuodenvaihteessa 2013–2014. View Original
 • Gøta-musiikkivideo kuvattiin Suomenlinnassa kesällä 2013. View Original
 • Taiteellinen johtaja Marjukka Riihimäki View Original